Sjuka - nu igen?

Igår festade vi till det lite och gjorde hemlagad rostbiff. Jag rullade rostbiffen i en kryddblandning av persilja, basilika, timjan, salt och peppar. Sedan gjorde jag rödvinsås och kokt potatis.
2 timmar i köket och när det första barnen säger är; ÄCKLIGT!!! Ha ha, vad roligt det kändes då ;-)
Spelar ingen roll vilka nya maträtter man än gör, de kommer ändå alltid att föredra falukorv och makaroner :-D
Men jag och Stefan tyckte om det iaf :-D
Älskar att prova nya recept, matklubben.se är min bibel ;-)

Idag vaknade vi med att Moa kräktes i sängen. Hon har inte gjort någonting mer hittills så jag hoppas det var en tillfällighet. Det har gått magsjuka på dagis sedan december! Är så trött på alla sjukdomar som varit nu.

Eftersom Moa mådde dåligt imorse så vet jag inte vad vi ska göra idag.
Har fått en avisering om en bok på biblioteket men tror jag skickar Stefan dit för att hämta den, har nämnligen ingen större lust alls att bege mig dit då vi blev utsparkade därfrån för några dagar sedan :-(

Simon lekte med en leksaksbil inne på barnavdelningen då tyckte personalen att ha var för stimmig och tycte det var bäst att vi gick därifrån, blev så chockad så jag inte fick fram ett ljud. Han var inte störig alls, det fanns personer där som var bra mycket mer högljudare än Simon, men han gav ett ljud ifrån sig och bums så åkte vi ut :[

I förrgår satte jag bifftomater i kruka, får se om det tar sig. Har även köpt luktärt jag ska plantera i en stor kruka ute. Har även sett billiga och fina blomlådor på Ö&B tror jag det var, så ska ta mig en tripp dit sen för att köpa några har jag tänkt. :-)

Nu börjar klockan närma sig åtta och jag ska till Willys för att köpa blåbärssoppa till Mosingen!

Simon gos

Har varit en riktigt slappardag idag för mig. Har legat och läst en bok som heter Äcklig av Constantine Briscoe. Den handlar om barnmisshandel. Usch, förstår inte hur vissa människor är funtade. Hur kan man vilja kränka, slå och medvetet vilja göra illa sina egna barn??? Obegripligt.

Jag och Simon låg och myste en bra stund i sängen idag. Vi sjöng barnvisor, räknade och småpratade lite.
Jätteroligt och mysigt då han låg stilla hela tiden, sen lade han sina små goa armar kring min hals, pussade mig och sa "alavjo" = I love You. Jag pratar lite engelska med barnen här hemma för jag tycker det är roligt samt att det alltid är bra att kunna ett extra språk gratis.

Gjorde två maträtter ikväll chili con carne (matlåda) samt fiskgratäng med räkor och chilisås. Kanongott.
Moa däremot har tjatat om våfflor flera dagar i sträck nu, vi missade ju våffeldagen, men jag har lovat att hon sak få det imorgon nu. Och vilket minne den ungen har ibland. Jag kan påminna henne flertalet gånger att gå och tvätta händerna innan maten, det glömmer hon bort på en gång, men lovar jag henne glass eller ett besök till badhuset eller våfflor, ja då är den första kommentaren man får den morgonen när hon ska få glass/bada/våfflor :-)

Börjar bli rejält uttråkad ikväll så jag ska ta mig en promenad nu tänkte jag. I blåsten!


Fiskgratängen. Mums!


Premiär grillat!

Jag är verkligen dålig på att uppdatera märker jag :-/

Nu är iaf våren här. Känns härligt. Skönt att slippa krångla med vinterjackor, fuskpolon och klumpiga vantar.

Vi hade grillpremiär igår. Första gången vi grillade sedan vi flyttade in i huset. :-)

Både jag och Stefan har fått anvisningar om att söka jobb i Västervik i Småland. 40 mil härifrån.

Så vi har sökt, halvhjärtat kan jag säga. Gogglade lite på det och insåg att det var en kanonfin stad, skulle vi få jobb så vore det inte hela världen, ångrade lite grann att jag inte lade ner lite mer energi bakom ansökan, men samtidig, flytta nu? vet inte, Moa ska börja skolan till hösten och vi har ju vårat liv här nu. Vi får se vad som händer.

Barnen vill börja på dans/gymnastik så jag letar för fullt föreningat för detta, har inte hittat någonting än :-(
Tycker att det borde finnas någonting iaf.



Känner mig så uttråkad ikväll, vill göra någonting men vet inte vad.
Det blir väl som vanligt efter att man nattat barnen, man stoppar i en film :-/

Det blir nog en promenad ikväll istället :-)

RSS 2.0