Bilder


Beställningen äntligen här :-D

Äntligen har vi kunnat hämta ut saker från jotex :-)

Gardiner, duschdraperi (det behövdes lär jag säga, herrejisses vad utlsitet det gamla var, men nu ligger det där det hör hemma, i soporna) matta, bäddset till barnen, tavla och lite annat smått och gott. Bilder kommer ;-)

Känns skönt att kunna få det fint här hemma :-)

Har fått mer jobb också :-D fick ett schema med en massa tider, jättekul!!! :-D

Jobbiga nätter har vi iaf, Moa är fortfaranade livrädd på nätterna och vaknar flera gånger, och kissar i sängen, trots blöja så går det igenom och lakanet och nattlinnet blir blött. Jag hade hoppats vid det här laget att det skulle gå över, men tydligen så verkar det inte göra det även om det blivit bättre på dagarna, men nätterna är lika jobbiga-om inte jobbigare på vissa sätt som förut :-(
Tycker så synd om min lilla stumpa <3

Möda för föda

Skummade igenom en gammal föräldratidning jag hittade i en av dom miljoner kartonger som står uppradade i lägenheten efter flytten. I tidningen så finns ett reportage om en kokboksförfattare (vilket det verkar gå 13 på ett dussin av och alla verkar vilja ha en egen sida i just föräldratidningar och teveprogram) hans barn hade iaf naturligtvist aldrig matstrejkat utan där hade dom serverat vuxen mat sedan dag ett och barnen hade bara gapat och tindrat med ögonen när det smakat på det egengjorda ekologiska (naturligtvist) fårtestiklarna eller något liknande.

Själv sitter man här med två barn som matstrejkar jämt och ständigt. Blir irriterad av dessa artiklar, tror dom att dom är så perfekta i kokkonsten?? Att vi vanliga stressade småbarnsmammor inte ens FÖRSÖKER ge våra barn nyttig och varierad kost?

Ekologisk mat i all ära, säkert jättenyttig och bra för miljön och bla bla bla, men SVINDYR!!!
En vanlig, enkel under medelklassmorsa har inte råd med dessa matvaror, och då blir vi genast klassade som dåliga föräldrar för att ungarna inte får ekologisk bröstmjölk typ :-/

Skulle gärna vilja göra ett test på alla dessa kockar som har barn som äter PRECIS ALLT!!!
Låna mina barn en middag, laga iordning precis vad ni vill. Jag lovar, äter mina barn ska jag springa naken runt på stan och sjunga staffan var en stallerdräng på norska.
Själv skulle jag få en elak tillfredsställelse att se mina barn spotta och fräsa och utbrista "äckligt" och "blä" om den dyra ekologiska maten som enligt kockarna precis ALLA barn älskar. åh vad jag skulle njuta he he he...

Tipsen som står i föräldratidningarna är även att man ska låta barnen vara med och laga maten, på det viset äter dom sedan mycket bättre. Sagt och gjort, lät mina två små telningar vara med och laga mat, det slutade med att det fanns mat ända upp i taket och otaliga skrubbningar för att få golvet rent igen - och inte fan åt dom maten för det ;-)
Visst ska man låta barnen vara med och laga mat, det är någonting dom kommer få nytta av längre fram och ibland så slinker det faktiskt ner en korvskiva mellan varven (icke ekologisk, hoppas inte barnen får psykiska skador av det längre fram i livet). Och att hjälpa till tycker dom är roligt.

Disken däremot får man alltid ta hand om själv.........


RSS 2.0